4 annosta
40 min
4 lohipihviä tai 2 lohen filepalaa
Pikkelöity kurkku:
1 tuorekurkku
1-2 rkl etikkaa
1-2 rkl sokeria
1/2 dl silputtu tilli
Kastike:
1 prk Crème fraîche (ranskankermaa)
1/2 – 1 limen mehu
2 valkosipulin kynttä
1 tl sokeria
1 dl parmesanraastetta
Lisukkeet:
jääsalaattia
kaprista
avokado
punasipuli
VALMISTUS
Kuori kurkku, viipaloi ohuiksi viipaleiksi (juustohöylä on oiva apuväline). Lisää mausteet ja sekoita niin että neste kurkusta alkaa irrota. Tarkista maku. Sekoita ranskankermaan murskattu valkosipuli, limen mehu, sokeri ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mikäli käytät lohipihviä voit laittaa ne suoraan pakkasesta pannulle, jos kuitenkin haluat käyttä lohifileitä, sulata ja kuivaa ne ennen paistamista. Leikkaa lohi 1,5 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Ripottele kuumalle pannulle sormisuolaa tai merisuolaa myllystä, aseta kalapalat pannulle paahtumaan ilman rasvaa. Paahda molemmat puolet kauniin ruskeiksi.
Paahda hampurilaissämpylä rapeaksi paahtimessa. Lado hampurilaisen väliin jääsalaattia, punasipulia, avokadoviipaleita, kaprista, pikkelöityä kurkkua, crème fraîche-kastike ja lohipalat.
Tilaa lohifileet tai lohipihvi verkkokaupastamme